onsdag 18. juni 2014

Ostekake ala Elena



Jeg tenkte dere kunne få oppskriften til den beste ostekaka i hele verden! Det er en bakt ostekake og den har rømmelokk på toppen istedenfor frukt eller gelé. Jeg lager den alltid når jeg skal bidra med kake.

Kjeks bunnen


100 g havrekjeks (bixit og digestive)
3 ss    Sukker
1 ts    Kanel
4 ss   Smeltet smør

Ostekremen

 

 

600 g Kremost naturell (philadelfia)
150 g Sukker
4 stk  Mellomstore egg
0,5 stk Vaniljestang
1.5 stk Lime (skvis ut saften)

 

Rømmelokk

3 dl Rømme
3 ss Sukker
0,5 stk Vaniljestang


Først knuser du kjeksene 50/50 med bixit og digestive i en foodprosessor. Så tilsetter du smeltet smør og kanel. Så trykker du blandingen i en rund form og setter den i ovnen på 175 grader i ca ti minutter (dette er ikke livsviktig)


Så blander man osten, eggene, sukkeret, vaniljestang frøene og lime saften i en kjøkkenmaskin. Når blandingen er ferdig kan du helle den forsiktig over kjeksbunnen etter kjeksbunnen har blitt kald. Deretter sett kaken i ovnen på 150 grader i ca 40 minutter. La kaken kjøle seg ned mens du lager rømmelokket.


Når du skal lage rømmelokket blander du bare rømmen, sukkeret og vanilje frøene i lag. Så heller du blandingen på kaken. La kaken så i 4 timer i kjøleskapet før du begynner å spise.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar